դափնու տերև (лавровый лист)
թարգմանություն՝ на русском - лавровый лист, in English - bay leaf
Դափնու տերևն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է: Այն ունի մեղմ հոտ և դառը համ: Ճաշատեսակների մեջ օգտագործում են թարմ և չորացրած վիճակում, ինչպես նաև մեծ տարածում ունի դափնու տերևի փոշին:
Դափնետերևն օգտագործում են ապուրների, մսային, ձկնային կերակրատեսակների ու բանջարեղենային աղցաններին մեջ, սակայն երբեմն այն օգտագործում են դեսերտներ և ըմպելիքներ պատրաստելու համար:
Հիշեք, որ դափնու տերևը կերակուրների մեջ երկար չի կարելի թողնել. 10-15 րոպեից այն պետք է հանել, այլապես կարող է դառնություն հաղորդել:
Ստորև ներկայացված են բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ առկա է դափնու տերև.
Ոսպով պահքային պելմեններ
Ամանորյա աղցան «Եղևնի»
Աղցան «Ուզբեկական»
Ազու թաթարական եղանակով
Սպագետտի պանրով ու խոզապուխտով
Հավով ու պաստայով ուտեստ
Հավով ու սնկով սոուս-ապուր
Խոզի միսը տնական ձևով
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
Ձկնապուր իշխանով
Կարտոֆիլով կրեմ-ապուր
Պելմենի կանաչիով