դափնու տերև (лавровый лист)
թարգմանություն՝ на русском - лавровый лист, in English - bay leaf
Դափնու տերևն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է: Այն ունի մեղմ հոտ և դառը համ: Ճաշատեսակների մեջ օգտագործում են թարմ և չորացրած վիճակում, ինչպես նաև մեծ տարածում ունի դափնու տերևի փոշին:
Դափնետերևն օգտագործում են ապուրների, մսային, ձկնային կերակրատեսակների ու բանջարեղենային աղցաններին մեջ, սակայն երբեմն այն օգտագործում են դեսերտներ և ըմպելիքներ պատրաստելու համար:
Հիշեք, որ դափնու տերևը կերակուրների մեջ երկար չի կարելի թողնել. 10-15 րոպեից այն պետք է հանել, այլապես կարող է դառնություն հաղորդել:
Ստորև ներկայացված են բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ առկա է դափնու տերև.

Ոսպով պահքային պելմեններ

Ամանորյա աղցան «Եղևնի»

Աղցան «Ուզբեկական»

Ազու թաթարական եղանակով

Սպագետտի պանրով ու խոզապուխտով

Հավով ու պաստայով ուտեստ

Հավով ու սնկով սոուս-ապուր

Խոզի միսը տնական ձևով

Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով

Ձկնապուր իշխանով

Կարտոֆիլով կրեմ-ապուր

Պելմենի կանաչիով