դափնու տերև (лавровый лист)
թարգմանություն՝ на русском - лавровый лист, in English - bay leaf
Դափնու տերևն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է: Այն ունի մեղմ հոտ և դառը համ: Ճաշատեսակների մեջ օգտագործում են թարմ և չորացրած վիճակում, ինչպես նաև մեծ տարածում ունի դափնու տերևի փոշին:
Դափնետերևն օգտագործում են ապուրների, մսային, ձկնային կերակրատեսակների ու բանջարեղենային աղցաններին մեջ, սակայն երբեմն այն օգտագործում են դեսերտներ և ըմպելիքներ պատրաստելու համար:
Հիշեք, որ դափնու տերևը կերակուրների մեջ երկար չի կարելի թողնել. 10-15 րոպեից այն պետք է հանել, այլապես կարող է դառնություն հաղորդել:
Ստորև ներկայացված են բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ առկա է դափնու տերև.

Նախուտեստ տավարի լեզվով

Նախուտեստ տավարի մսով և գազարով

Տավարի միս ` համեմունքներով

Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով

Մարինացված շամպինիոն

Ապուր հավի մսի գնդիկներով

Տուշոնկա

Ապուր մսային գնդիկներով

Պաստրոմա հավի մսով

Բելոռուսական ապուր ՛՛Մաչանկա՛՛

Հավը ջեռոցում

Մսով պելմենի