դափնու տերև (лавровый лист)
թարգմանություն՝ на русском - лавровый лист, in English - bay leaf
Դափնու տերևն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է: Այն ունի մեղմ հոտ և դառը համ: Ճաշատեսակների մեջ օգտագործում են թարմ և չորացրած վիճակում, ինչպես նաև մեծ տարածում ունի դափնու տերևի փոշին:
Դափնետերևն օգտագործում են ապուրների, մսային, ձկնային կերակրատեսակների ու բանջարեղենային աղցաններին մեջ, սակայն երբեմն այն օգտագործում են դեսերտներ և ըմպելիքներ պատրաստելու համար:
Հիշեք, որ դափնու տերևը կերակուրների մեջ երկար չի կարելի թողնել. 10-15 րոպեից այն պետք է հանել, այլապես կարող է դառնություն հաղորդել:
Ստորև ներկայացված են բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ առկա է դափնու տերև.
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/axcan-olive-11-420x400.jpg)
Աղցան “Օլիվիե”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/lobov-snkov-apur-haci-mej-15-420x400.jpg)
Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/xolodec-6-420x400.jpg)
Խոլոդեց
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/havi-msov-italakn-apur-12-420x400.jpg)
Հավի մսով իտալական ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/dzuk-ishxan-fransiakan-dzevov-7-420x400.jpg)
Ձուկ իշխան ֆրանսիական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tnakan-bujenina-4-420x400.jpg)
Տնական բուժենինա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/xozi-bud-ciranajemi-marinadov-7-420x400.jpg)
Խոզի բուդ ծիրանաջեմի մարինադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/msov-original-xortikner-5-420x400.jpg)
Մսով օրիգինալ խորտիկներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/rizotto-banjarexenov-6-420x400.jpg)
Ռիզոտտո բանջարեղենով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/msov-lconvats-taqdex-6-420x400.jpg)
Մսով լցոնված տաքդեղ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/makaron-tnakan-tushonkayov-7-420x400.jpg)
Մակարոն տնական տուշոնկայով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/xarcho-8-420x400.jpg)
Վրացական ապուր “Խարչո”