դեղձ
թարգմանություն՝ на русском - персик, in English - peach
Բոլորիս կողմից շատ սիրված դեղձն իր մեջ է պարունակում օգտակար թթուներ, հանքային աղեր, վիտամին C, B, E, K և PP և այլն: Դեղձի պտուղները պարունակում են 80-90% ջուր և 6-14% շաքար: Դեղձը տարբեր կերպ է օգտագործվում խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, մուրաբաներ, ինչպես նաև օգտագործում ամենատարբեր ջնարակների մեջ: Այն կարող եք գնել օգոստոս-հեկտեմբեր ամիսներին:
Փորձեք մեր առաջարկած դեղձով բաղադրատոմսերը և հաճելիորեն զարմացրեք Ձեր սիրելիներին և հյուրերին.

Մրգերով ու հատապտուղներով ժելե

Դեղձով դեսերտ

Դեղձի ջեմ

Դեղձի մուրաբա

Տորթ «Սիրո տնակ»

Ամանորյա թխվածք մասկարպոնեով և մրգերով

Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով

Տորթ «Տրոպիկանա»

Թխվածքաբլիթով և կաթնաշոռով տորթ «Վրան»

Տորթ խտացրած կաթով

Պաղպաղակ ՛՛Դեղձով պարֆե՛՛

Տորթ ”Դեղձով պաննա-կոտտա”