դեղձ
թարգմանություն՝ на русском - персик, in English - peach
Բոլորիս կողմից շատ սիրված դեղձն իր մեջ է պարունակում օգտակար թթուներ, հանքային աղեր, վիտամին C, B, E, K և PP և այլն: Դեղձի պտուղները պարունակում են 80-90% ջուր և 6-14% շաքար: Դեղձը տարբեր կերպ է օգտագործվում խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, մուրաբաներ, ինչպես նաև օգտագործում ամենատարբեր ջնարակների մեջ: Այն կարող եք գնել օգոստոս-հեկտեմբեր ամիսներին:
Փորձեք մեր առաջարկած դեղձով բաղադրատոմսերը և հաճելիորեն զարմացրեք Ձեր սիրելիներին և հյուրերին.
Մրգերով ու հատապտուղներով ժելե
Դեղձով դեսերտ
Դեղձի ջեմ
Դեղձի մուրաբա
Տորթ «Սիրո տնակ»
Ամանորյա թխվածք մասկարպոնեով և մրգերով
Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով
Տորթ «Տրոպիկանա»
Թխվածքաբլիթով և կաթնաշոռով տորթ «Վրան»
Տորթ խտացրած կաթով
Պաղպաղակ ՛՛Դեղձով պարֆե՛՛
Տորթ ”Դեղձով պաննա-կոտտա”