եգիպտացորեն
թարգմանություն՝ на русском - кукуруза, in English - corn
Եգիպտացորենն ամենահին բույսերից է համարվում: Այն պարունակում է ջուր, սպիտակուց, ճարպ, ածխաջուր ու վիտամիններ: Հայտնի են եգիպտացորենի շաքարային, խոռոչանման ու պայթող տեսակները:
Եգիպտացորենն օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ մարինացված վիճակում: Այն խաշում ու խորովում են:
Խոհարարության մեջ եգիպտացորենն օգտագործվում է բազմաթիվ ճաշատեսակների, աղցանների, բանջարեղենային կերակուրների ու ապուրների մեջ, իսկ եգիպտացորենի ալյուրը կազմում է հրուշակեղենի, թխվածքների, դեսերտների, շիլաների և պուդինգների բաղադրատոմսի անփոխարինելի մասը:
Այստեղ կարող եք գտնել եգիպտացորենով պատրաստված կերակուրներ:
Աղցան «Ամանորյա կոներ»
Հավի փափկամիս՝ ոսպով ու եգիպտացորենով
Եգիպտացորենով ու սնկով աղցան
Եգիպտացորենով ու բրնձով ապուր
Թեթև աղցան վարունգով
Աղցան ”Ծովային”