եղեգնաշաքար
թարգմանություն՝ на русском - Тростниковый сахар, in English - cane sugar
Եղեգնաշաքարը ստանում են շաքարեղեգից, սակայն հնարավոր է այն ստանալ նաև տնայաին պայմաններում` մանր շաքարավազից: Եղեգնաշաքարը, ի տարբերություն սպիտակի, պարունակում է առավել մեծ քանակությամբ ածխաջուր ու ճարպեր:
Գիտնականների համոզմամբ` եղեգնաշաքարն առավել օգտակար է օրգանիզմի համար քան սովորական մանր շաքարավազը: Այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, ինչպես նաև պարունակում է սպիտակուցներ:
Վերջիս օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են եղեգնաշաքարը:
Բալ ձնե մուշտակի մեջ
Շոկոլադով և ընկույզով մյուսլի
Շոկոլադե-սերուցքային թխվածքաբլիթ
Խնձորով և մասկարպոնեով տորթ
Տանձով տորթ
Մանդարինով կեքս
Սրճային միջուկով բիսկվիթ
Բանանով մաֆիններ
Բրաունի սրճային կարամելով
Կոկոսով կոնֆետներ
Վանիլային պուդինգով տորթ
Կարամելային Նապոլեոն