եղեգնաշաքար
թարգմանություն՝ на русском - Тростниковый сахар, in English - cane sugar
Եղեգնաշաքարը ստանում են շաքարեղեգից, սակայն հնարավոր է այն ստանալ նաև տնայաին պայմաններում` մանր շաքարավազից: Եղեգնաշաքարը, ի տարբերություն սպիտակի, պարունակում է առավել մեծ քանակությամբ ածխաջուր ու ճարպեր:
Գիտնականների համոզմամբ` եղեգնաշաքարն առավել օգտակար է օրգանիզմի համար քան սովորական մանր շաքարավազը: Այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, ինչպես նաև պարունակում է սպիտակուցներ:
Վերջիս օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են եղեգնաշաքարը:
Բրաունի
Բանանով պիրոգ կարամելային սոուսով
Կարամելային թխվածքաբլիթներ
Ռուլետ ձկով հալած պանրով
Տարտալետկա շերտավոր խմորով և խնձորով
Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով
Ծիրանով տորթ
Տորթ «Դելիկատ» նարնջով
Հավի թևիկներ «Բարբեքյու» սոուսի մեջ
Չիզքեյք «Devil’s Food»
Գազարով չիզքեյք
Ելակով չիզքեյք