եղեգնաշաքար
թարգմանություն՝ на русском - Тростниковый сахар, in English - cane sugar
Եղեգնաշաքարը ստանում են շաքարեղեգից, սակայն հնարավոր է այն ստանալ նաև տնայաին պայմաններում` մանր շաքարավազից: Եղեգնաշաքարը, ի տարբերություն սպիտակի, պարունակում է առավել մեծ քանակությամբ ածխաջուր ու ճարպեր:
Գիտնականների համոզմամբ` եղեգնաշաքարն առավել օգտակար է օրգանիզմի համար քան սովորական մանր շաքարավազը: Այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, ինչպես նաև պարունակում է սպիտակուցներ:
Վերջիս օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են եղեգնաշաքարը:
Թխվածքաբլիթ «Սնիկերս»
Անանուխով փանքեյք շոկոլադով
Շոտլանդական պիրոգ
Նորվեգական տորթ ”VERDENS BESTE KAKE”
Տորթ բանանով
Ռահաթ լոխում
Շոկոլադե-կարամելային թխվածքաբլիթ
Էքստրա շոկոլադե տորթ
Տավարի միսը մոնղոլական ձևով
Մեղրով տորթ
Կարամելային կրեմով և խնձորով տարտ
Հունական ուտեստ ”Մուսակա”