եղեգնաշաքար
թարգմանություն՝ на русском - Тростниковый сахар, in English - cane sugar
Եղեգնաշաքարը ստանում են շաքարեղեգից, սակայն հնարավոր է այն ստանալ նաև տնայաին պայմաններում` մանր շաքարավազից: Եղեգնաշաքարը, ի տարբերություն սպիտակի, պարունակում է առավել մեծ քանակությամբ ածխաջուր ու ճարպեր:
Գիտնականների համոզմամբ` եղեգնաշաքարն առավել օգտակար է օրգանիզմի համար քան սովորական մանր շաքարավազը: Այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, ինչպես նաև պարունակում է սպիտակուցներ:
Վերջիս օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են եղեգնաշաքարը:
Տորթ «Երեք կաթ»
Տորթ-աղանդեր շոկոլադե-բանանային մուսսով
Մեղրով տորթ ազնվամորիով
Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով
Պաստրոմա հավի մսով
Կաթնաշոռային թռչնի կաթ ժելեով
Մեղրով շոկոլադե տորթ
Ընկույզով և դարչինով բուլկի
Խնձորով փախլավա
Շոկոլադե շտրուդել
Գազարով տորթ
Խոզի մատեր կանադական ձևով