եղեսպակ (шалфей)
թարգմանություն՝ на русском - шалфей, in English - sage
Եղեսպակ հիմնականում օգտագործում են բուսաբուժության մեջ, սակայն այն կիրառվում է նաև խոհարարության մեջ:
Եղեսպակի տերևները հիմանակնում դառը համ և սուր հոտ ունեն, այդ իսկ պատճառով էլ կերակուրների մեջ վերջիններս քիչ քանակությամբ են ավելացվում: Այն օգտագործում են աղցանների, բանջարեղենային, ձկնային, մսային ուտեստների ու աղանդերի մեջ:
Ահա, մի քանի կերակրատեսակներ, որոնց մեջ օգտագործվում է եղեսպակ.
Ռավիոլի դդումի միջուկով
Լցոնված հավ