զեֆիր
թարգմանություն՝ на русском - зефир, in English - zephyr
Զեֆիրը հրուշակեղեն է, որը ստացվում է շաքարավազի ու ձվի սպիտակուցի միախառնումից՝ մրգային-հատապտուղային պյուրեի ավելացմամբ: Իսկ դոնդողանման հատկությունը հաղորդվում է ժելատինի, պեկտինի կամ ագար-ագարի միջոցով:
Զեֆիրը շատ օգտակար է. այն բարելավում է ուղեղի աշխատանքն ու իմունային համակարգը, ինչպես նաև կարգավորում արյան ճնշումն ու ստամոքսի աշխատանքը:
Զեֆիրը հրաշալի դեսերտ է, իսկ երբեմն այն օգտագործում են նաև ոչ ալկոհոլային խմիչքներ պատրաստելու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած զեֆիրով բաղադրատոմսերը:
![սերուցքով-ելակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/սերուցքով-ելակ-1.jpg)
Սերուցքով ու զեֆիրով ելակ
![zefirov-tort](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/zefirov-tort-10-420x400.jpg)
Զեֆիրով և մրգերով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/konfet-shokoladov-zefirov-8-420x400.jpg)
Կոնֆետ շոկոլադով և զեֆիրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/shoklade-zefirayin-paxpaxak-8-420x400.jpg)
Շոկոլադե-զեֆիրային պաղպաղակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/zefirov-taq-shokolad-4-420x400.jpg)
Զեֆիրով տաք շոկոլադ