զեֆիր

թարգմանություն՝ на русском - зефир, in English - zephyr

Զեֆիրը հրուշակեղեն է, որը ստացվում է շաքարավազի ու ձվի սպիտակուցի միախառնումից՝ մրգային-հատապտուղային պյուրեի ավելացմամբ: Իսկ դոնդողանման հատկությունը հաղորդվում է ժելատինի, պեկտինի կամ ագար-ագարի միջոցով:

Զեֆիրը շատ օգտակար է. այն բարելավում է ուղեղի աշխատանքն ու իմունային համակարգը, ինչպես նաև կարգավորում արյան ճնշումն ու ստամոքսի աշխատանքը:

Զեֆիրը հրաշալի դեսերտ է, իսկ երբեմն այն օգտագործում են նաև ոչ ալկոհոլային խմիչքներ պատրաստելու համար:

Փորձեք մեր առաջարկած զեֆիրով բաղադրատոմսերը:

սերուցքով-ելակ-1
Սերուցքով ու զեֆիրով ելակ
zefirov-tort
Զեֆիրով և մրգերով տորթ
Կոնֆետ շոկոլադով և զեֆիրով
Շոկոլադե-զեֆիրային պաղպաղակ
Զեֆիրով տաք շոկոլադ