զիրա
թարգմանություն՝ на русском - зира, in English - cumin/cummin
Խոհարարության մեջ զիրան օգտագործվում է կերակուրներին յուրահատուկ համ և հոտ հաղորդելու համար: Այս համեմունքն ունի փոքր-ինչ դառը, ընկուզային համ և հրաշալի համադրվում է կովկասյան որոշ կերակուրների և ապուրների հետ, ինչպես նաև օգտագործվում աղցաններ ու սոուսներ պատրաստելու համար: Ուզբեկական փլավն անհնար է պատկերացնել առանց այս համեմունքի:
Զիրա կարող եք ձեռք բերել սուպերմարկետներից ու համեմունքների մասնագիտացված խանութներից:
Ձեզ ենք ներկայացնում այս համեղ ուտեստները, որտեղ առկա է զիրա՝
Լոլիկով հումուս
Խրթխրթան սիսեռ
Սպիտակ լոբով և նեխուրով կրեմ-ապուր
Հումուս կարմիր բազուկով
Փլավ հավի մսով
Պիրոգ հավի մսով և բրնձով
Լցոնված սմբուկ
Շակշուկա
Ոսպով կրեմ-ապուր
Մեքսիկական ապուր Albondigas
Մսով կծու ռագու
Ուզբեկական փլավ կրակի վրա