ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Փախլավա
Բալով շոկոլադապատ մարմելադ
Մեղրով տորթ ազնվամորիով
Սալորաչրով և բազուկով աղցան
Դարչինով կեքս
Խնձորով հունական պիրոգ ”Միլոպիտա”
Խնձորով և գազարով աղցան
Ձվով և ռուկոլայով աղցան
Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով
Գազարով և ընկույզով աղցան
Մեղրով շոկոլադե տորթ
Մսով կոտլետներ սալորաչրի միջուկով