ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Ընկույզով և դարչինով բուլկի
Ելակով և կաթնաշոռով աղանդեր
Խնձորով փախլավա
Գազարով տորթ
Շոկոլադե տորթ բանանով
Ընկույզով տորթ բանանով և անանասով
Աղցան «Թբիլիսի»
Բանանով էսկիմո
Տորթ “Caprice”
Գազարով և ձվով աղցան
Մեղրով տորթ ընկույզով
Սացիվի հավի մսով