ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Բազուկով, ընկույզով ու սալորաչրով աղցան
Ընկույզով էկլեր
Աղցան քամած մածունով
Բանանով դեսերտ
Կաթնաշոռային կրեմ
Աղցան «Ներշնչանք»
Տորթ «Զեբր» թթվասերով
Հավով ու սալորաչրով աղցան
Աղցան «Մազուրկա»
Տորթ «Կրիա»
Հավով պաշտետ
Մյուսլի՝ սեփական ձեռքերով