ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Աղցան Տիֆֆանիից
Աղցան «Կրիա»
Մսով ու սնկով տոնական աղցան
Նարնջով և ընկույզով բրաունի
Աղցան «Արքայազն»
Լցոնած խնձոր
Մեղրով թխվածքաբլիթներ
Մեղրով եփովի տորթ
Կիտրոնով ու չամիչով պիրոգ
Ընկույզով պիրոգ
Տորթ «Իմաստուն հրեա»
Տորթ “Կանացի քմահաճույք”