ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
Մեղրով տորթ սալորաչրով
Շոկոլադե-ընկուզային միջուկով նրբաբլիթ
Մանդարինով տորթ
Բանանով աղանդեր
Խնձորով և սալորաչրով պիրոգ
Կաղամբով և մանդարինով աղցան
Մյուսլի չրերով
Ղադեիֆ
Խնձորով և ընկույզով պիրոգ
Հավի փափկամսով ֆրանսիական աղցան
Շոկոլադե-ընկուզային բիսկվիթ
Շոկոլադե կոնֆետներ