թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝

Ընկույզով և շոկոլադով տորթ

Պանրով բլիթ

Մեղրով տորթ սալորաչրով

Կաթնաշոռով և չամիչով թխվածք

Շոկոլադե-ընկուզային միջուկով նրբաբլիթ

Գետնանուշով չիզքեյք

Շերտավոր խմորով և խնձորով տորթ

Խնձորով և բողկով աղցան

Կակաչի սերմով տորթ

Բանանով աղանդեր

Պնդուկով տորթ

Մսով ”Կուրզե”