թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Ընկույզով և շոկոլադով տորթ
Պանրով բլիթ
Մեղրով տորթ սալորաչրով
Կաթնաշոռով և չամիչով թխվածք
Շոկոլադե-ընկուզային միջուկով նրբաբլիթ
Գետնանուշով չիզքեյք
Շերտավոր խմորով և խնձորով տորթ
Խնձորով և բողկով աղցան
Կակաչի սերմով տորթ
Բանանով աղանդեր
Պնդուկով տորթ
Մսով ”Կուրզե”