թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Քաղցր նրբաբլիթ
Կարմիր լոբով սոուս
Խնձորով և ընկույզով պիրոգ
Շոկոլադե չիզքեյք յոգուրտային կրեմով
Բանանով մաֆիններ
Սենդվիչ
Տորթ Սպարտակ
Շոկոլադե նրբաբլիթ Տիրամիսու
Տորթ «Կատարելություն»
Մակարոն լցոնված մսով և սնկով
Պիցցա ՛՛Կայծակ՛՛
Բանանով տորթ