թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Մեղրով տորթ
Շոկոլադե տորթ
Տապակած կարկանդակներ հավի մսով և պանրով
Ժուլիեն սնկով
Մեղրով տորթ «Հրաշք»
Տավարի լեզու 3 տեսակի սոուսով
Կոտլետ կարտոֆիլով և մսային միջուկով
Խնձորով պիրոգ
Կաթնաշոռով թխվածք
Սամսա շերտավոր խմորով և մսով
Պիրոգ կաթնաշոռով և դդումով
Չիզքեյք կարամելացված խնձորով