թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Աղցան ”Կարիբյան”
Ամանորյա թխվածք սառեցրած բալով և սուֆլեով
Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով
Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով
Ամանորյա ռուլետ խոզի մսից
Նախուտեստ հազարի տերևներով և պանրային միջուկով
Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով
Տորթ սառեցրած հատապտուղներով
Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով
Հավի մսով խորտիկ «Տոտիկներ»
Բիսկվիթային ռուլետ «Ձմերուկ»
Չիզքեյք բեզեով