թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Տորթ սուֆլե ելակով և բանանով
Չիզքեյք շոկոլադե գնդիկներով
Տարտալետկաներ մուրաբայով և կրեմով
Տապակած ծաղկակաղամբ թթվասերային սոուսով
Կակաչով և ընկույզով տորթ
Արագ գաթա
Խնձորով պիրոգ
Կարտոֆիլով կարկանդակներ
Ժուլիեն շամպինիոնով
Արագ թխվածքաբլիթ թավայի մեջ
Տորթ «Միկադո»
Մեղրով տորթ