թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Բեֆստրոգանով
Տնական շոռակարկանդակ
Կաթնաշոռով տորթ հաղարջով
Դդմիկ լցոնված մսով
Սալորաչրով և բազուկով աղցան
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
Աղցան ”Ծովաստղ”
Բիսկվիթ ՝ բալի ժելեով
Կաթնաշոռով տորթ բիսկվիթային ռուլետներով
Կանապե ”սնկով զամբյուղներ”
Խնձորով և գազարով աղցան
Խտացրած կաթով պաղպաղակ