թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝

Բեֆստրոգանով

Տնական շոռակարկանդակ

Կաթնաշոռով տորթ հաղարջով

Դդմիկ լցոնված մսով

Սալորաչրով և բազուկով աղցան

«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ

Աղցան ”Ծովաստղ”

Բիսկվիթ ՝ բալի ժելեով

Կաթնաշոռով տորթ բիսկվիթային ռուլետներով

Կանապե ”սնկով զամբյուղներ”

Խնձորով և գազարով աղցան

Խտացրած կաթով պաղպաղակ