թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Կաղամար՝ լցոնված բրնձով և սնկով
Ձվով և ռուկոլայով աղցան
Հալած պանիր կանաչիով
Գազարով և ընկույզով աղցան
Ձկով պիրոգ
Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի
Ժելե տորթ Զատիկ
Էկլերով տորթ
Նրբաբլիթով տորթ
Խոզապուխտով լցոնված տարտալետկա
Չիզքեյք ”Red Velvet”
Կիտրոնով պիրոգ շտրեյզելով