թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝

Կաղամար՝ լցոնված բրնձով և սնկով

Ձվով և ռուկոլայով աղցան

Հալած պանիր կանաչիով

Գազարով և ընկույզով աղցան

Ձկով պիրոգ

Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի

Ժելե տորթ Զատիկ

Էկլերով տորթ

Նրբաբլիթով տորթ

Խոզապուխտով լցոնված տարտալետկա

Չիզքեյք ”Red Velvet”

Կիտրոնով պիրոգ շտրեյզելով