թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Շոկոլադե կեքս համեղ կաթնաշոռային գնդիկներով
Դդմիկներ մսային միջուկով
Ելակի սոուսով դեսերտ
Ելակով կարկանդակ
Տորթ «Զեբր» թթվասերով
Խնձորով պիրոգ թթվասերային կրեմով
Կիվիով ու ժելեով տորթ
Գազարով, խնձորով ու չամիչով աղցան
Կաթնաշոռային ժելե «Զեբր»
Հավով ու կարտոֆիլով կարկանդակներ
Հավի կրծքամիս բրոկոլիով
Լավաշով ծրարներ