թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Մեղրով տորթ
Պանրով ռուլետ
Լավաշով ռուլետ
Բանանով կարկանդակ սերուցքային շերտով
Վանիլային թխվածքաբլիթներ
Սրճային տորթ
Կաթնաշոռային քաղցրաբլիթներ
Կաթնաշոռային կարկանդակ «Ընձուղտ»
Թթվասերային կարկանդակ խնձորով ու դարչինով
Զատիկի նապաստակներ
Հավով ռուլետ ֆետա պանրով
Տորթ «Զեբր»