թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Պանրով ու խոզապուխտով կարկանդակներ
Շոկոլադե երկշերտ քափքեյք
Տորթ «Պայթյուն»
Տոնական թխվածքաբլիթներ
Սնկով ու կաթնաշոռով պուդինգ
Շոկոլադով ու մեղրով տորթ
Ձկով կարկանդակ
Տոնական խորտիկ «Դեզ»
Տոնական թխվածքաբլիթ «Շնիկներ»
Սնկով ժուլյեն
Մեղրով եփովի տորթ
Կիտրոնով ու չամիչով պիրոգ