թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
Խտացրած կաթով եղջյուրներ
Շոկոլադե կրեմ-պլոմբիր
Սրճային և վանիլային թխվածք
Թթվասերով կարկանդակ
Հավի մսով տորտիլյա
Վարշավյան շոռակարկանդակ
Թխվածքաբլիթով և կաթնաշոռով տորթ
Տորթ Էսկիմո
Թթվասերով և ելակով տորթ
Մեղրով տորթ
Կարամելային-ընկուզային կրեմ
Թխվածքաբլիթ Զեբր