թուզ
թարգմանություն՝ на русском - инжир, in English - fig
Բոլորիս կողմից հայտնի թուզը շատ օգտակար է: Այն պարունակում է ճարպեր, սպիտակուցներ, օրգանական թթուներ, գլյուկոզա, ֆրուկտոզա, A, C, B3, B1, PP վիտամիններ, կալցիում, նատրիում և կալիում:
Թուզը հրաշալի համադրվում է կիտրոնի և ընկույզի, թռչնամսի, հնդկահավի, բադի, գառան մսի հետ, բացի այդ նրանից շատ համեղ պահածոներ են պատրաստում: Նրանից հաճախ օգտագործում են նաև բրնձի, վարսակի և հնդկացորենի շիլաների մեջ: Մեզ առավել հայտնի են թզից պատրաստած թխվածքները, աղցանները և հյութերը: Այն կարող եք ձեռք բերել հուլիս-սեպտեմբեր ամիսներին:
Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի բաղադրատոմսեր.

Թզի ջեմ

Չրերով և դարչինով ռուլետ