իրիս
թարգմանություն՝ на русском - ирис, in English - iris
Իրիսը պատրաստվում է կաթի ու շաքարի խառնուրդից: Այն հիմնականում օգտագործվում է հրուշակագործության մեջ: Հայտնի են իրիսի պինդ, կիսապինդ, փափուկ և ձգվող տեսակները: Շոկոլադե և վանիլային իրիսը սովորաբար անվանում են ֆաջ:
Իրիս կարող եք պատրաստել նաև տնային պայմաններում՝ օգտագործելով շաքարավազ, կարագ ու սերուցք:
Իրիը կարող եք օգտագործել թխվածքների ու դեսերտների մեջ, որոնք կգերեն իրենց համով ու յուրահատկությամբ:
Ստորև գտեք համեղ ու հետարքիր բաղադրատոմսեր, որոնց հիմքում իրիսն է:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/txvacqablit-snikers-10-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ «Սնիկերս»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/shokoldae-txvacqablit-6-420x400.jpg)
Շոկոլադե թխվածքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/konfet-toffifee-7-420x400.jpg)
“Toffifee” կոնֆետներ