լիկյոր
թարգմանություն՝ на русском - ликер, in English - liquor
Լիկյորի արմատները ձգվում են 1575-ական թվականները, երբ առաջին անգամ պատրաստվեց այս խմիչքը: Լիկյոր պատրաստում են ամենատարբեր բաղադրիչներից, որոնցից են մրգերը, հատապտուղները, համեմունքները, շաքարն ու իհարկե, սպիրտը, որը կարող է ունենալ 15 %- 75 % թնդություն:
Վերջիններս լինում են թունդ, դեսերտի համար նախատեսված, կրեմ-լիկյորներ ու լիկյոր-էմուլսիաներ: Հայտնի են նաև ընկուզային, սերուցքային ու շոկոլադե տեսակները:
Լիկյորի ամենահայտնի տեսակներն են` Grand Marnier Cuvée du Cent Cinquantenaire, Sovrano Limoncello, Chai Liqueur, Baileys, Jägermeister և այլն:
Դուք անպայման պետք է ծանոթանաք այս բաղադրատոմսերին:
Գազարով չիզքեյք
Տորթ «Ֆերրերո Ռոշե»
Շոկոլադե տորթ-բեզե
Էքստրա շոկոլադե տորթ
Բեզեով տորթ ”Ձյունիկ”
Իտալական աղանդեր շոկոլադով
Խնձորով տորթ
Կակաչով և ընկույզով տորթ
Ելակով և նուշով տորթ
Ելակով տիրամիսու
Նարնջով մարգարիտա
Տորթ ”Ազնվամորիով տրյուֆել”