խմորիչ
թարգմանություն՝ на русском - дрожжи, in English - yeast
Խմորիչն օգտագործվում է խմորը բարձրացնելու և դրան փխրունություն հաղորդելու համար: Վաճառվում է բոլոր մեծ մթերային խանութներում ու սուպերմարկետներում:
Խմորիչն իրականում միաբջիջ սունկ է, որն ընկնելով խմորի կամ այլ սննդարար միջավայրի մեջ, արթնանում է, և իր կենսագործունեությամբ փքում այն: Խմորիչով են պատրաստվում հացի, բուլկու, դասական կրուասանի, որոշ կարկանդակների և մի շարք այլ խմորներ:
Խմորիչն օգտագործվում է նաև գարեջրագործության և շատ այլ ոլորտներում:
Այն շատ հարուստ է B խմբի վիտամինններով:
Թխվածք ”Բալով հյուսք”
Զատիկի բուլկի
Զատիկի պիրոգ
Ջեմով փքաբլիթ «Բեռլիներ»
Պանրով բլիթ
Դդումով բուլկի
Փքաբլիթ
Կաղամբով և սնկով կարկանդակ
Նարնջով բուլկի
Լահմաջո
Բուլկի – նավակներ օմլետով
Սալորաչրով եղջյուրներ