խմորիչ
թարգմանություն՝ на русском - дрожжи, in English - yeast
Խմորիչն օգտագործվում է խմորը բարձրացնելու և դրան փխրունություն հաղորդելու համար: Վաճառվում է բոլոր մեծ մթերային խանութներում ու սուպերմարկետներում:
Խմորիչն իրականում միաբջիջ սունկ է, որն ընկնելով խմորի կամ այլ սննդարար միջավայրի մեջ, արթնանում է, և իր կենսագործունեությամբ փքում այն: Խմորիչով են պատրաստվում հացի, բուլկու, դասական կրուասանի, որոշ կարկանդակների և մի շարք այլ խմորներ:
Խմորիչն օգտագործվում է նաև գարեջրագործության և շատ այլ ոլորտներում:
Այն շատ հարուստ է B խմբի վիտամինններով:
Պիցցա «Արև»
Նրբերշիկով բուլկի
Ռուլետ կակաչի սերմով և հալվայով
Նրբաբլիթներ սնկով և պանրով
Բլիթներ պանրով և կարտոֆիլով
Փախլավա ընկույզով և չրերով
Բուլկի եփած կրեմի միջուկով
Բուլկի «Buchteln» սերուցքով
Վանիլային բուլկիներ
Հայկական լավաշ թավայի մեջ
Կաթնաշոռով պիրոգ «Պլացինդա»
Լոլիկով բլիթներ գրիլի վրա