խմորիչ
թարգմանություն՝ на русском - дрожжи, in English - yeast
Խմորիչն օգտագործվում է խմորը բարձրացնելու և դրան փխրունություն հաղորդելու համար: Վաճառվում է բոլոր մեծ մթերային խանութներում ու սուպերմարկետներում:
Խմորիչն իրականում միաբջիջ սունկ է, որն ընկնելով խմորի կամ այլ սննդարար միջավայրի մեջ, արթնանում է, և իր կենսագործունեությամբ փքում այն: Խմորիչով են պատրաստվում հացի, բուլկու, դասական կրուասանի, որոշ կարկանդակների և մի շարք այլ խմորներ:
Խմորիչն օգտագործվում է նաև գարեջրագործության և շատ այլ ոլորտներում:
Այն շատ հարուստ է B խմբի վիտամինններով:
Բուլկի ”Սիննաբոն”
Կրուասան շոկոլադով
Հավի մսով պիրոգ
Պանրով կարկանդակներ
Շոկոլադե բուլկի ”Աստղ”
Տնական փախլավա
Ամանորյա բուլկիներ
Ջեմով բուլկի “Խխունջներ”
Լավաշ
Սիննաբոն դարչինով
Լոլիկով և խոզապուխտով պիցցա
Բուլկի “Վարդեր”