խնձոր
թարգմանություն՝ на русском - яблоко, in English - apple
Խնձորը թերևս ամենաօգտակար մրգերից է համարվում: Այն պարունակում է А, В, С, Е, К, Р և РР վիտամիններ, ինչպես նաև մեծ քանակությամբ երկաթ, կալցիում և կալիում:
Խնձորն ամենատարբեր կերպ օգտագործում են խոհանոցում. շատ համեղ են խնձորով պատրաստված հյութերը, կոմպոտները, մրգային աղցաններն ու թխվածքները: Հետաքրքիր համ ունեն են նաև նրանով պատրաստված մուսերը, ջնարակներն ու տաք ուտեստները:
Խնձոր կարող եք ձեռք բերել տարվա բոլոր եղանակներին ու պատրրաստել համեղ կերակուրներ:
Մի քանի բաղադրատոմս, որոնց մեջ խնձոր է օգտագործվել.

Խնձորով պիրոգ

Կարամելային կրեմով և խնձորով տարտ

Խնձորով պիրոգ

Տորթ կաթնաշոռախնձորային կրեմով

Խնձորով և մեղրով բուլկի

Խնձորով հունական պիրոգ ”Միլոպիտա”

Խնձորով պիրոգ

Խնձորով և գազարով աղցան

Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով

Խնձորով և բազուկով աղցան

Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի

Կոմպոտ խնձորով և սառեցրած հապալասով