խնձոր
թարգմանություն՝ на русском - яблоко, in English - apple
Խնձորը թերևս ամենաօգտակար մրգերից է համարվում: Այն պարունակում է А, В, С, Е, К, Р և РР վիտամիններ, ինչպես նաև մեծ քանակությամբ երկաթ, կալցիում և կալիում:
Խնձորն ամենատարբեր կերպ օգտագործում են խոհանոցում. շատ համեղ են խնձորով պատրաստված հյութերը, կոմպոտները, մրգային աղցաններն ու թխվածքները: Հետաքրքիր համ ունեն են նաև նրանով պատրաստված մուսերը, ջնարակներն ու տաք ուտեստները:
Խնձոր կարող եք ձեռք բերել տարվա բոլոր եղանակներին ու պատրրաստել համեղ կերակուրներ:
Մի քանի բաղադրատոմս, որոնց մեջ խնձոր է օգտագործվել.
Չրերով և դարչինով ռուլետ
Խնձորով և կաթնաշոռով ոլորահաց
Հունական կարկանդակներ “Միլոպիտակյա”
Խնձորով տաք սիդր
Խնձորով պիրոգ
Կրուասան խնձորի միջուկով
Բազուկով և գազարով աղցան
Պահքային բրաունի
Խնձորով օլադի
Դիետիկ չիզքեյք
Խնձորով տնական զեֆիր
Խնձորով տորթ-սուֆլե