խտացրած կաթ
թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk
Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:
Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է: Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:
Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:

Տորթ “Թռչնի կաթ”

Ժելե “Ծիածան”

Թխվածքաբլիթ Դեղձ

Տորթ Պրահա (Prague)

Կոնֆետներ “Ռաֆաելլո”

Լիկյոր “Բեյլիս”

Թխվածքաբլիթ “Միլիոնատեր”

Տորթ “Tres leches”

Կոնֆետ Բաունտի

Ազնվամորիով պաղպաղակ

Տորթ “Շոկոլադ և ելակ”

Ջնարակապատ պանրիկ