խտացրած կաթ

թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk

Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:

Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է:  Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:

Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:

Տորթ “Թռչնի կաթ”
Ժելե “Ծիածան”
Թխվածքաբլիթ Դեղձ
Տորթ Պրահա (Prague)
Կոնֆետներ “Ռաֆաելլո”
Լիկյոր “Բեյլիս”
Թխվածքաբլիթ “Միլիոնատեր”
Տորթ “Tres leches”
Կոնֆետ Բաունտի
Ազնվամորիով պաղպաղակ
Տորթ “Շոկոլադ և ելակ”
Ջնարակապատ պանրիկ
...1011