խտացրած կաթ
թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk
Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:
Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է: Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:
Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:

Տորթ ”Շոկոլադե հրաբուխ”

Սնիկերս

Նապոլեոն խտացրած կաթով

Տորթ ”Արբած բալ”

Տորթ ”Տղամարդու իդեալ”

Կոնֆետ «Թռչնի կաթ»

Տորթ Սնիկերս

Յոգուրտով տորթ

Շերտավոր խմորով տորթ

Ընկույզով և խտացրած կաթով տորթ

Պնդուկով և ընկույզով տորթ

Շոկոլադե նրբաբլիթներով տորթ