խտացրած կաթ
թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk
Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:
Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է: Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:
Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/01/tort-praga-nor-6-420x400.jpg)
Տորթ Պրահա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/01/tort-tavayi-mej-7-420x400.jpg)
Արագ տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/01/tonakan-arag-tort-7-420x400.jpg)
Տոնական արագ տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/tort-trchni-kat-16-420x400.jpg)
Ամանորյա ”Թռչնի կաթ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/karamelayin-txvacqablitner-7-420x400.jpg)
Կարամելային թխվածքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/trchni-kat-13-420x400.jpg)
Տորթ «Թռչնի կաթ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/txvacq-karamelayin-shertov-9-420x400.jpg)
Թխվածք փխրուն խմորով և կարամելային շերտով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/amanory-tort-kon-14-420x400.jpg)
Ամանորյա տորթ ”Կոներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/@nkuyzov-tort-irisayin-kremov-11-420x400.jpg)
Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-sarawak-layer-cake-10-420x400.jpg)
Տորթ «Sarawak layer cake»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shokolade-tort-karamelayin-shertov-11-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ կարամելային շերտով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-gvadelupa-14-420x400.jpg)
Տորթ «Գվադելուպա»