խտացրած կաթ
թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk
Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:
Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է: Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:
Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:
Շոկոլադով և գետնանուշով կոնֆետ
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Տորթ «Շերտավոր գերան»
Բիսկվիթային տորթ բեզեով և շոկոլադով
Թխվածքաբլիթ «Բրաունի կաթնաշոռով»
Տորթ Պանչո
Տորթ խտացրած կաթով
Պաննա-կոտտա
Բեզեով տորթ ”Ձյունիկ”
Տորթ ”Ֆրեզիե”
Փքաբլիթներ խտացրած կաթով
Տորթ «Նրբություն»