խտացրած կաթ
թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk
Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:
Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է: Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:
Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:
Տորթ Նապոլեոն
Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով
Շոկոլադե թխվածք կաթնային սուֆլեով
Շոկոլադե տորթ սրճային կրեմով
Տիրամիսու
Թռչնի կաթ օրիգինալ միջուկով
Տորթ հաղարջով և թավշյա բիսկվիթով
Մեղրով տորթ ազնվամորիով
Ծիրանով տորթ
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
Տորթ ”Թռչնի կաթ”
Տորթ Պայուսակ