ծիտրոն
թարգմանություն՝ на русском - розмарин, in English - rosemary
Ծիտրոնն օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացրած վիճակում: Այն հատկապես շատ են կիրառում իտալական և ֆրանսիական խոհանոցներում և անգամ ավելացնում են կոմպոտների մեջ:
Այն շատ օգտակար է. կարգավորում է նյութափոխանակությունը, մաքրում ստամոքսը, այդ պատճառով էլ խորհուրդ է տրվում օգտագործել դիետաների ժամանակ:
Ծիտրոնը հրաշալի համադրվում է մսային, ձկնային կերակուրների, ամենատարբեր ապուրների ու սոուսների, ինչպես նաև աղցանների հետ:
Ձեզ ենք առաջարկում հետևյալ բաղադրատոմսերը:

Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով

Բանջարեղենով հավի փափկամիս

Հավով և սնկով բլիթ

Շամպինիոն մեղրի մարինադով

Տապակած կարտոֆիլ համեմունքներով

Պիրոգ «Խխունջ» հնդկահավի մսով

Թեղին հնդկահավի մսով և պիստակով

Սնկով պիրոգ

Սնկով կրեմ-ապուր

Սուֆլե կարկադեով

Հացով զամբյուղներ – ձվածեղ

Լցոնված բադ