ծիտրոն
թարգմանություն՝ на русском - розмарин, in English - rosemary
Ծիտրոնն օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացրած վիճակում: Այն հատկապես շատ են կիրառում իտալական և ֆրանսիական խոհանոցներում և անգամ ավելացնում են կոմպոտների մեջ:
Այն շատ օգտակար է. կարգավորում է նյութափոխանակությունը, մաքրում ստամոքսը, այդ պատճառով էլ խորհուրդ է տրվում օգտագործել դիետաների ժամանակ:
Ծիտրոնը հրաշալի համադրվում է մսային, ձկնային կերակուրների, ամենատարբեր ապուրների ու սոուսների, ինչպես նաև աղցանների հետ:
Ձեզ ենք առաջարկում հետևյալ բաղադրատոմսերը:
![havi-bud-banjarexenov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/havi-bud-banjarexenov-9-420x400.jpg)
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/havi-papkamise-banjarexenov-6-420x400.jpg)
Բանջարեղենով հավի փափկամիս
![havi-msov-snkov-blit-](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/havi-msov-snkov-blit-8-420x400.jpg)
Հավով և սնկով բլիթ
![shampinion-mexri-marinadov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/shampinion-mexri-marinadov-5-420x400.jpg)
Շամպինիոն մեղրի մարինադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/01/tapakac-kartovil-hamemunqnerov-7-420x400.jpg)
Տապակած կարտոֆիլ համեմունքներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/pirog-xxunj-hndkahavi-msov-10-420x400.jpg)
Պիրոգ «Խխունջ» հնդկահավի մսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/terrin-hndkahavi-msov-pistakov-10-420x400.jpg)
Թեղին հնդկահավի մսով և պիստակով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/snkov-pirog-10-420x400.jpg)
Սնկով պիրոգ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/snkov-krem-apur-1-420x400.jpg)
Սնկով կրեմ-ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/sufle-karkadeov-9-420x400.jpg)
Սուֆլե կարկադեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/hacov-zambyuxner-dzvadzexov-12-420x400.jpg)
Հացով զամբյուղներ – ձվածեղ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/lconvac-bad-6-420x400.jpg)
Լցոնված բադ