կակաչի սերմ(мак)
թարգմանություն՝ на русском - мак, in English - poppy seed
Կակաչը հայտնի է իր նրբությամբ ու գեղեցկությամբ, սակայն սա դեռ ամենը չէ: Գլխավոր հարստությունը կակաչի սերմն է, որը խոհարարության ու բժշկության մեջ մեծ արժեք ունի: Կակաչի սերմերը լինում են սպիտակ, մոխրագույն, կապույտ կամ երկնագույն: Վերջիններս ունեն նուրբ հոտ ու համ ու շատ լավ են համադրվում սնկով ուտեստներին ու սոուսներին: Օրինակ, ֆրանսիական Ֆուա-գրան անպայման մատուցվում է կակաչի սերմերից պատրաստված սոուսի հետ, իսկ ավստրիական շտրուդելներն անհնար է պատկերացնել առանց լցոնված սերմերի:
Կակաչի սերմերը հաճախ օգտագուծում են հալվա պատրաստելու համար, ինչպես նաև ավելացնում կաթնային ըմպելիքների ու յոգուրտների մեջ:
Կակաչի սերմ կարող եք գտնել մեր առաջարկած հետևյալ բաղադրատոմսերում:
Արագ տորթ կակաչի սերմով ու կոկոսի քերուկով
Բալով թխվածք
Սպանախով ու պանրով կարկանդակ
Կիտրոնով ու կակաչի սերմերով կեքս
Կիտրոնով թխվածքաբլիթներ
Արքայական բուլկիներ
Տորթ «Իմաստուն հրեա»
Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր
Տորթ “Կանացի քմահաճույք”
Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ
Կակաչի սերմով ռուլետ
Կակաչի սերմով տորթ