կակաչի սերմ(мак)
թարգմանություն՝ на русском - мак, in English - poppy seed
Կակաչը հայտնի է իր նրբությամբ ու գեղեցկությամբ, սակայն սա դեռ ամենը չէ: Գլխավոր հարստությունը կակաչի սերմն է, որը խոհարարության ու բժշկության մեջ մեծ արժեք ունի: Կակաչի սերմերը լինում են սպիտակ, մոխրագույն, կապույտ կամ երկնագույն: Վերջիններս ունեն նուրբ հոտ ու համ ու շատ լավ են համադրվում սնկով ուտեստներին ու սոուսներին: Օրինակ, ֆրանսիական Ֆուա-գրան անպայման մատուցվում է կակաչի սերմերից պատրաստված սոուսի հետ, իսկ ավստրիական շտրուդելներն անհնար է պատկերացնել առանց լցոնված սերմերի:
Կակաչի սերմերը հաճախ օգտագուծում են հալվա պատրաստելու համար, ինչպես նաև ավելացնում կաթնային ըմպելիքների ու յոգուրտների մեջ:
Կակաչի սերմ կարող եք գտնել մեր առաջարկած հետևյալ բաղադրատոմսերում:

Նրբաբլիթով և կարամելային մուսսով տորթ

Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ

Յուրահատուկ մրջնաբույն

Կակաչի սերմով տորթ

Պնդուկով տորթ

Չորաբլիթ

Ռուլետ կակաչի սերմով և հալվայով

Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով

Ռուլետ կաթնաշոռային կրեմով

Տորթ «Օրբիտա»

Պանրով խխունջներ

Թխվածքաբլիթ Սնկեր