կաղամբ

թարգմանություն՝ на русском - капуста, in English - cabbage

Ինչպես համաշխարհյի, այնպես էլ հայկական խոհանոցում կաղամբը շատ է օգտագործվում: Նրա բուժիչ հատկությունների մասին շատերը գիտեն: Բացի առողջարար լինելուց այն շատ համեղ է: Կաղամբն օգտագործում են թարմ, պահածոյացված, խաշած ու տապակած վիճակում: Այն անփոխարինելի է աղցանների ու մի շարք բանջարեղենային ուտեստների պատրաստման գործում:  Կաղամբի մեջ են փաթաթում ամենատարբեր խճողակներն ու անզուգական համ փոխանցում վերջիններիս:
Ներկայացնենք կաղամբով պատրաստված կերակրատեսակներ:

կաղամբով-կոտլետ
Կաղամբով պահքային կոտլետ
կարմիր-լոբով-աղցան
Թթու կաղամբով և լոբով աղցան
Աղցան-Գունագեղություն-1
Աղցան «Ամառային»
թխվածքաբլիթներ-1
Կաղամբով թխվածքաբլիթ
կարկանդակ-1
Կաղամբով կարկանդակ
Կաղամբով-ու-գազարով-կարկանդակներ-1
Կաղամբով ու գազարով կարկանդակներ
կարկանդակ
Կաղամբով կարկանդակ
karmir-kaxambov-axcan
Կարմիր կաղամբով աղցան
axcan-kaxambov-yegiptacorenov
Աղցան կաղամբով և եգիպտացորենով
kaxambov-karkandak
Կաղամբով և սնկով կարկանդակ
lavash-havi-msov-banjarexenov
Լավաշ հավի մսով ու բանջարեղենով
arag-axcan
Արագ աղցան
12...