կաղամբ
թարգմանություն՝ на русском - капуста, in English - cabbage
Ինչպես համաշխարհյի, այնպես էլ հայկական խոհանոցում կաղամբը շատ է օգտագործվում: Նրա բուժիչ հատկությունների մասին շատերը գիտեն: Բացի առողջարար լինելուց այն շատ համեղ է: Կաղամբն օգտագործում են թարմ, պահածոյացված, խաշած ու տապակած վիճակում: Այն անփոխարինելի է աղցանների ու մի շարք բանջարեղենային ուտեստների պատրաստման գործում: Կաղամբի մեջ են փաթաթում ամենատարբեր խճողակներն ու անզուգական համ փոխանցում վերջիններիս:
Ներկայացնենք կաղամբով պատրաստված կերակրատեսակներ:

Կաղամբով պահքային կոտլետ

Թթու կաղամբով և լոբով աղցան

Աղցան «Ամառային»

Կաղամբով թխվածքաբլիթ

Կաղամբով կարկանդակ

Կաղամբով ու գազարով կարկանդակներ

Կաղամբով կարկանդակ

Կարմիր կաղամբով աղցան

Աղցան կաղամբով և եգիպտացորենով

Կաղամբով և սնկով կարկանդակ

Լավաշ հավի մսով ու բանջարեղենով

Արագ աղցան