կաղամբ
թարգմանություն՝ на русском - капуста, in English - cabbage
Ինչպես համաշխարհյի, այնպես էլ հայկական խոհանոցում կաղամբը շատ է օգտագործվում: Նրա բուժիչ հատկությունների մասին շատերը գիտեն: Բացի առողջարար լինելուց այն շատ համեղ է: Կաղամբն օգտագործում են թարմ, պահածոյացված, խաշած ու տապակած վիճակում: Այն անփոխարինելի է աղցանների ու մի շարք բանջարեղենային ուտեստների պատրաստման գործում: Կաղամբի մեջ են փաթաթում ամենատարբեր խճողակներն ու անզուգական համ փոխանցում վերջիններիս:
Ներկայացնենք կաղամբով պատրաստված կերակրատեսակներ:
Կաղամբով պահքային կոտլետ
Թթու կաղամբով և լոբով աղցան
Աղցան «Ամառային»
Կաղամբով թխվածքաբլիթ
Կաղամբով կարկանդակ
Կաղամբով ու գազարով կարկանդակներ
Կաղամբով կարկանդակ
Կարմիր կաղամբով աղցան
Աղցան կաղամբով և եգիպտացորենով
Կաղամբով և սնկով կարկանդակ
Լավաշ հավի մսով ու բանջարեղենով
Արագ աղցան