կաղամբ
թարգմանություն՝ на русском - капуста, in English - cabbage
Ինչպես համաշխարհյի, այնպես էլ հայկական խոհանոցում կաղամբը շատ է օգտագործվում: Նրա բուժիչ հատկությունների մասին շատերը գիտեն: Բացի առողջարար լինելուց այն շատ համեղ է: Կաղամբն օգտագործում են թարմ, պահածոյացված, խաշած ու տապակած վիճակում: Այն անփոխարինելի է աղցանների ու մի շարք բանջարեղենային ուտեստների պատրաստման գործում: Կաղամբի մեջ են փաթաթում ամենատարբեր խճողակներն ու անզուգական համ փոխանցում վերջիններիս:
Ներկայացնենք կաղամբով պատրաստված կերակրատեսակներ:

Կաղամբով կարկանդակ

Աղցան կաղամբով և կակաչի սերմերի լցոնով

Խնձորով և կաղամբով աղցան

Ջեռեփուկ կաղամբով և մսով

Կաղամբով և վարունգով աղցան

Կաղամբով կարկանդակ

Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”

Պահքային աղցան բանջարեղենով

Դդումով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Մանթի “Գազարներ”

Շոգեխաշած կաղամբ նրբերշիկով

Կաղամբով աղցան “Coleslow”