կանաչի
թարգմանություն՝ на русском - зелень, in English - herbs
Համեղ կերակրի գաղտնիքը կախված է համեմունքներից և կանաչիների օգտագործումից, իսկ ճիշտ համադրված կանաչիները խոհարարներին հանճարեղ են դարձնում:
Կանաչին խոհանոցի զարդն է համարվում: Այն օգտագործում են բոլոր ճաշատեսակների մեջ. համեմում ապուրները, ձկնային, մսային կերակուրները, ջեռեփուկները, աղցանները, բուտերբրոդները, սենդվիչները և այսպես շարունակ: Սովորաբար, խոհարարության մեջ ընդունված է օգտագործել ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացված ու մանրեցված կանաչիներ: Կոնաչիները օրգանիզմի համար կարևոր նշանակություն ունեն, այդ իսկ պատճառով էլ վերջիններիս օգտագործումը շատ անհրաժեշտ է: Գոյություն ունեն կանաչիների բազմաթիվ տեսակներ, որոնցից ամենահայտնինեն են.
Ռեհան- Թարմ ռեհանը ուտեստին լավ բույր է հաղորդում, իսկ չորացրածը` լավ համ։
Մաղադանոս- Հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։
Ուրց- Լայնորեն օգտագործվում է շոգեխաշած և ջեռոցում եփված ուտեստների մեջ, ինչպես նաև աղցանների և ապուրների մեջ։
Ծիտրոն- Հարմար է համեմել ապուրները, մսային (հատկապես գառան մսի հետ), բանջարեղենային ուտեստները և անգամ մրգային աղցանները։
Եղեսպակ- Հիմնականում օգտագործում են իտալական խոհանոցում՝ թռչնամիսը, ճագարի միսն ու այլ մսատեսակները համեմելու համար։
Անանուխ- Այն կարող եք ավելացնել ապուրների, աղցանների, լիմոնադների, կոկտեյլների, կոնֆետի, շոկոլադի և թեյի մեջ։
Սամիթ- Թարմ վիճակում ավելացվում է աղցանների, ապուրների, մսով երկրորդ ուտեստների, ձկան, բանջարեղենի և սոուսների մեջ։ Այն լայն օգտագործվում է նաև պահածոյացման մեջ։
Այս բոլոր բաղադրատոմսերում օգտագործվում է կանաչի:
![Աղցան-Ամանորյա-կոներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Աղցան-Ամանորյա-կոներ-1.jpg)
![ազու-թաթարական-եղանակով-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/ազու-թաթարական-եղանակով-1.jpg)
![Կարտոֆիլով-թխուկ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/Կարտոֆիլով-թխուկ-1.jpg)
![սնկով-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/սնկով-աղցան-1.jpg)
![Հավով-ու-սալորաչրով-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/Հավով-ու-սալորաչրով-աղցան-1.jpg)
![ռիզոտտո-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/ռիզոտտո-1.jpg)
![լավաշով-ծրար-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/լավաշով-ծրար-1.jpg)
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/կարկանդակ-1-1.jpg)
![լավաշով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/լավաշով-ռուլետ-1.jpg)
![Բլղուրով-ու-հավի-լյարդով-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Բլղուրով-ու-հավի-լյարդով-աղցան-1.jpg)
![ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ռուլետ-1.jpg)
![ապուր-սոուս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ապուր-սոուս-1.jpg)