կանաչի
թարգմանություն՝ на русском - зелень, in English - herbs
Համեղ կերակրի գաղտնիքը կախված է համեմունքներից և կանաչիների օգտագործումից, իսկ ճիշտ համադրված կանաչիները խոհարարներին հանճարեղ են դարձնում:
Կանաչին խոհանոցի զարդն է համարվում: Այն օգտագործում են բոլոր ճաշատեսակների մեջ. համեմում ապուրները, ձկնային, մսային կերակուրները, ջեռեփուկները, աղցանները, բուտերբրոդները, սենդվիչները և այսպես շարունակ: Սովորաբար, խոհարարության մեջ ընդունված է օգտագործել ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացված ու մանրեցված կանաչիներ: Կոնաչիները օրգանիզմի համար կարևոր նշանակություն ունեն, այդ իսկ պատճառով էլ վերջիններիս օգտագործումը շատ անհրաժեշտ է: Գոյություն ունեն կանաչիների բազմաթիվ տեսակներ, որոնցից ամենահայտնինեն են.
Ռեհան- Թարմ ռեհանը ուտեստին լավ բույր է հաղորդում, իսկ չորացրածը` լավ համ։
Մաղադանոս- Հիմնականում որպես խավարտ է օգտագործվում։ Մատուցելուց 1 րոպե առաջ այն պետք է ավելացնել ուտեստի մեջ։
Ուրց- Լայնորեն օգտագործվում է շոգեխաշած և ջեռոցում եփված ուտեստների մեջ, ինչպես նաև աղցանների և ապուրների մեջ։
Ծիտրոն- Հարմար է համեմել ապուրները, մսային (հատկապես գառան մսի հետ), բանջարեղենային ուտեստները և անգամ մրգային աղցանները։
Եղեսպակ- Հիմնականում օգտագործում են իտալական խոհանոցում՝ թռչնամիսը, ճագարի միսն ու այլ մսատեսակները համեմելու համար։
Անանուխ- Այն կարող եք ավելացնել ապուրների, աղցանների, լիմոնադների, կոկտեյլների, կոնֆետի, շոկոլադի և թեյի մեջ։
Սամիթ- Թարմ վիճակում ավելացվում է աղցանների, ապուրների, մսով երկրորդ ուտեստների, ձկան, բանջարեղենի և սոուսների մեջ։ Այն լայն օգտագործվում է նաև պահածոյացման մեջ։
Այս բոլոր բաղադրատոմսերում օգտագործվում է կանաչի:
![ակորդեոն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ակորդեոն-1.jpg)
![ապուր](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/ապուր-.jpg)
![kartofilov-blit](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/06/kartofilov-blit-7-420x400.jpg)
![dietik-pizza](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/dietik-pizza-8-420x400.jpg)
![qunjutov-mexrov-mis](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/qunjutov-mexrov-mis-7-420x400.jpg)
![bazukov-kotlet](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/bazukov-kotlet-4-420x400.jpg)
![hunakan-axcan-norovi](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/hunakan-axcan-norovi-3-420x400.jpg)
![pelmeniov-pirog](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/pelmeniov-pirog-7-420x400.jpg)
![kartofilov-kroket](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/kartofilov-kroket-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/narnjov-bud-6-1-420x400.jpg)
![panrov-bulki](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/panrov-bulki-9-420x400.jpg)
![havi-mis-serucqayin-sousov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/havi-mis-serucqayin-sousov-8-420x400.jpg)