կարագ
թարգմանություն՝ на русском - сливочное масло, in English - butter
Կարագը հրաշալի համադրվում է հացի հետ ու դառնում հրաշալի նախաճաշ: Գոյություն ունի կարագի մի քանի տեսակներ`քաղցր, թթու, աղի, անալի և այլն: Այն լինում է նաև բարձրակարգ, առաջին և երկրորդ դասի:
Կարագը շատ օգտակար է ու խորհուրդ է տրվում յուրաքանչյուր օր օգտագործել 10-30 գրամ: Այն օգտագործվում է ամենատարբեր կերպ. շիլաների, ապուրների, խորտիկների ու բանջարեղենային, մսային կերակուրների, թխվածքների ու դեսերտների մեջ:
Այստեղ կարող եք գտնել այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվել է կարագ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/kanach-volorov-krem-apur-9-420x400.jpg)
Կանաչ ոլոռով կրեմ-ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/katnashorov-tort-haxarjov-15-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով տորթ հաղարջով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/snkov-apur-halac-panrov-11-420x400.jpg)
Սնկով ապուր հալած պանրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/shokoladov-balov-tort-9-420x400.jpg)
Շոկոլադով և բալով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/super-shokolade-axander-8-420x400.jpg)
Սուպեր շոկոլադե աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/hreshtakayin-biskvitov-tort-6-420x400.jpg)
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/soxov-apur-fransiakan-dzevov-9-420x400.jpg)
Սոխով ապուր ֆրանսիական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/xndzorov-mexrov-bulki-5-420x400.jpg)
Խնձորով և մեղրով բուլկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/karkandak-monblan-9-420x400.jpg)
Կարկանդակ ”Մոնբլան”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/darchinov-keqs-14-420x400.jpg)
Դարչինով կեքս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/xndzorov-hunakan-axcan-milopita-8-420x400.jpg)
Խնձորով հունական պիրոգ ”Միլոպիտա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/milfey-ddumov-8-420x400.jpg)
Միլֆեյ դդումով