կարտոֆիլ
թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes
Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում: Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:
Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:
Մսային գնդիկներ պանրով և սնկով
Մսապուր հալված պանրով
Աղցան ռուկոլայով և մանանեխի սոուսով
Ձուն լավաշի մեջ
Կարտոֆիլով “Կակաչներ”
Բրոկոլիով և կարտոֆիլով կոտլետ
Աղցան “Սունկ”
Չեբուրեկի կարտոֆիլով և սնկով
Էքսպրես կարտոֆիլ
Պանրային ռուլետներով օրիգինալ ապուր
Կարտոֆիլով կոտլետներ
Կարտոֆիլով տաք աղցան